Ajankohtaista

Esivalmisteluvaiheen SOTEMAKU-työryhmien työskentely päättyi kiitoskahveihin

SOTEMAKU-työryhmien jäsenet olivat ilahduttavan runsaslukuisina paikalla, kun esivalmisteluvaiheen työryhmätyöskentelyn päättävä kiitoskahvitilaisuus järjestettiin 17.8.2017 Seinäjoella. Etelä-Pohjanmaalla on ollut esivalmisteluvaiheessa erilaisissa työryhmissä mukana noin 600 henkilöä.

Valmistelujohtaja Asko Peltola kiitti puheenvuorossaan työryhmissä mukana olleita tärkeästä panoksestaan. Peltola muistutti, että haastetta on lisännyt se, että lähes kaikki työryhmien jäsenistä ovat osallistuneet uudistuksen valmisteluun omien toimiensa ohella.  Erityisen tärkeänä Peltola näkee sen, että työryhmätyöskentely on auttanut ihmisiä verkostoitumaan, läpivalaisemaan organisaatioiden nykyisiä toimintoja sekä pohtimaan ja arvioimaan uusia toimintamalleja.

Vaikka esivalmisteluvaiheessa toimineet ryhmät ovat nyt saaneet työnsä päätökseen, tehdään uudistuksen valmistelua myös tästä eteenpäin yhdessä. Elokuussa aloittaneet vastuuvalmistelijat tulevat kokoamaan työnsä avuksi erilaisia asiantuntija- ja projektiryhmiä. Tietyissä tapauksissa toimintaa on jatkettu myös vanhojen ryhmien pohjalta. Uusien työryhmien kokoonpanot pohjautuvat ennen kaikkea asiantuntijuuteen.