Kysy meiltä

Sinun mahdollisuutesi vaikuttaa on NYT!

Kysy, kerro ja ota kantaa oheisella lomakkeella. Etelä-Pohjanmaan maakuntauudistuksen asiantuntijat vastaavat kysymyksiisi tällä sivulla.

Voit myös lukea vastauksia aiemmin tulleisiin kysymyksiin.Vastauksia

Ohessa vastauksia aiemmin tulleisiin kysymyksiin.

Mistä löydän tietoa maakuntauudistuksesta?

www.alueuudistus.fi-sivustolta löytyy kattavasti valtakunnallista tietoa maakuntauudistuksesta. Sivustolla voi tutustua muun muassa uudistuksen taustalla oleviin hallituksen linjauksiin, uudistusta valmisteleviin valtakunnallisiin työryhmiin sekä uudistuksen taustaselvityksiin.

Maakunnallista tietoa uudistuksesta ja sen valmistelusta on koottu näille verkkosivuille. Jos et löydä etsimääsi, voit ottaa yhteyttä sivuston yhteystiedoissa mainittuihin henkilöihin tai jättää kysymyksen tai yhteydenottopyynnön oheisella verkkolomakkeella.

Twitterissä keskustelua Etelä-Pohjanmaan maakuntauudistuksesta käydään hashtagilla #uusiEP.

Millä aikataululla maakuntauudistus toteutetaan?

Virallinen esivalmistelu on alkanut Etelä-Pohjanmaalla kesällä 2016. Valmistelutyö on organisoitu työryhmiin, jotka käynnistävät toimintansa syksyyn 2016 mennessä. Uuden maakunnan tehtäviä valmisteleva väliaikainen toimielin aloittaa toimintansa 1.7.2017.

Ensimmäiset maakuntavaalit järjestetään tammikuussa 2018 presidentin vaalien 1. kierroksen yhteydessä, ja suorilla vaaleilla valittu maakuntavaltuusto aloittaa työnsä 1.3.2018. Uusi Etelä-Pohjanmaan maakunta aloittaa toimintansa 1.1.2019.

Tutustu aikatauluun kaaviokuvana.

Miten voin vaikuttaa maakuntauudistukseen?

Maakunnallisten uudistusta valmistelevien työryhmien työskentelyä voi seurata näiltä verkkosivuilta niin maakuntauudistus- kuin sote-puoleltakin. Yhteystiedoissa mainittuihin henkilöihin voi tarvittaessa olla yhteydessä joko suoraan tai jättämällä kysymyksiä tai muuta palautetta oheisella verkkolomakkeella. Tarvittaessa ohjamme yhteydenottopyyntösi uudistuksessa mukana olevien organisaatioiden asiantuntijoille.